top of page

DEVIZA ŞCOLII:

„Este uşor să înveţi a merge. Important este încotro te îndrepţi. Ştim că nu toţi copiii sunt la fel.

Noi, împreună cu familia ta, te călăuzim spre reuşită şi împlinire, căci tu ne reprezinţi”.

 

 

VIZIUNEA

            Dezvoltarea şi implementarea unui management educaţional de calitate atât la nivelul şcolii cât şi la nivelul ariilor curriculare, care să aibă ca finalitate un învăţământ modern, competitiv, astfel încât elevii şcolii să atingă performanţele cuprinse în standardele naţionale de evaluare. Alinierea la obiectivele inițiativei Europa 2020, asigurând o educație pentru viitorul într-o Europă digitală, pregătind elevii de pe acum pentru integrarea pe piața muncii, oferindu-le competențe specifice și asigurând o educație interculturală, sustenabilă. Dezvoltarea dimensiunii europene printr-un dialog real și antrenant în cadrul colaborării cu școli europene va fi însoțită de schimbul de bune practici în predare-învățare, cu scopul prevenirii abandonului școlar.

 

MISIUNEA

              Interacţiunea şcolii cu mediul social, cultural şi economic, transformarea şcolii într-un centru de resurse educaţionale şi de servicii oferite comunităţii.

             Asigurarea egalitaţii de şanse la educatie şi a unei şcoli incluzive prin implicarea tuturor elevilor  în activităţi extracurriculare, in proiecte si parteneriate, prin colaborarea cu specialişti, psihologul şcolar, consilieri, prin participarea cadrelor didactice la cursuri axate pe metode diferenţiate de predare şi evaluare in funcţie de particularităţile fiecarui copil, ţinându-se cont de capacitatea sa intelectuală si de modalitatea ideala de invatare (audio, vizual, practic).

            Iniţierea şi implementarea de  proiecte transcurriculare în activităţile de la clasă, precum si folosirea acestora ca metoda de evaluare conform unor grile care conţin anumite criterii pentru evaluarea competențelor . Aceste măsuri vor contribui la combaterea abandonului şcolar și  a atitudinilor de discriminare.

            O educație interculturală si multilingvista prin implementarea de măsuri şi programe specifice menite să asigure dezvoltarea dimensiunii europeene (etwinning, Erasmus+), o educație sustenabilă și pregătirea pentru integrarea într-o Europă digitală și în continuă schimbare din punct de vedere al competențelor necesare pe piața muncii, fara a se neglija aspectele legate de cetatenia digitala, siguranta online si drepturile si responsabilitatile in mediul online ale fiecarui cetatean European.

 

  1. Titulatura oficială a  şcolii: SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 17 BOTOŞANI

  2. Adresa: Şcoala este situată în Botoşani, pe strada Teodor Boyan nr. 2, telefon/fax 0231584124/0231586850, e-mail scoala17btro@yahoo.com şi oferă servicii educaţionale comunităţii din oraşul Botoşani, având în vecinătate Şcolile nr. 6 şi 13 Botoşani.

c)  Scurt istoric al şcolii:

Istoria şcolii a început la răscruce de lumi: cea a comunismului în prag de inevitabilă prăbuşire şi cea a democraţiei ce abia se înfiripa .

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 17  şi-a început activitatea pe  27 noiembrie 1989. La acea dată, un număr de 1565 de elevi, grupaţi în 48 de clase (38 clase I-IV şi 12 clase V-VIII) erau îndrumaţi de un colectiv de 56 cadre didactice. Din prima echipă managerială a şcolii au făcut parte: director Ioan Mintici, profesor de geografie, director adjunct Corina Hruşcă, profesor de limba şi literatura română, director adjunct Mihail Burlacu,  profesor de limba şi literatura română.

An de an, conducerea şcolii, cadrele didactice, părinţii şi elevii s-au implicat  atât în procesul instructiv- educativ,  cât şi în îmbogăţirea bazei materiale, unitatea şcolară devenind ulterior, una de referinţă în judeţul Botoşani – ca dotare şi realizări, cu un corp didactic de elită şi cu o populaţie şcolară dedicată efortului propriu.

De peste 20 ani şcoala este sediu al unei instituţii de învăţământ universitar, găzduind Filiala Botoşani a Universităţii  „Petre Andrei” Iaşi, cu care colaborează în scopul formării profesionale a personalului didactic.

 

  • Cadre didactice

Şcoala are în încadrare 35 de cadre didactice calificate (100%), 28 cadre didactice titulare (87%).

Din cele 28 de cadre didactice titulare, 20 cadre didactice au gradul didactic I (71,4%), 3 au gradul didactic  II (10,8%), şi 5 au gradul didactic definitiv (17,8%).

bottom of page